اخبار و مقالات کمپ سفر

انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب

انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب

در مقاله انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب قصد داریم به مواردی که جهت انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب باید مورد برسی قرار گیرد بپردازیم :
در ابتدا باید تعریف مختصری از چراغ قوه داشته باشیم ، به طور ساده چراغ قوه یک وسیله تقریبا کم حجم جهت ایجاد نور و روشنایی در محیط های تاریک و کم نور میباشد ، امروزه این وسیله به یک ابزار بسیار کاربردی و ضروری برای هر فرد مخصوصا برای افرادی که اهل سفر ، گردشگری ، کمپینگ و کوهنوردی میباشند تبدیل شده است و این افراد میبایست چراغ قوه ای مناسب و کاربردی همراه خود داشته باشند.

چراغ قوه ها انواع مختلفی داشته و بسته به نوع فعالیت و شرایط استفاده و قابلیت ها و امکانات به دسته های گوناگون و مختلفی تقسیم بندی میشوند که در ادامه به هر نوع دسته بندی اشاره خواهیم نمود.

چراغ قوه ها را از نظر نوع فعالیت میتوان به چند دسته کلی شامل چراغ قوه های مسافرتی و کمپینگ ،چراغ قوه های کوهنوردی، چراغ قوه های ورزشی، چراغ قوه های پلیسی و نگهبانی، چراغ قوه های خانگی، چراغ قوه های خودرو، چراغ قوه های غواصی، چراغ قوه های پیشانی یا هدلامپ و انواع نورافکن ها تقسیم بندی نمود.

در انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب اولین معیاری که بسیار حائظ اهمیت میباشد نوع کاربرد و فعالیت و هدف کاربر میباشد که بر این اساس و توجه به این معیار میبایست چراغ قوه مناسب مورد برسی و انتخاب گردد.

انواع لامپ در چراغ قوه ها :

دومین معیار که در انتخاب چراغ قوه میبایست مورد برسی قرار گیرد نوع لامپ میباشد که مهمترین بخش چراغ قوه نیز بشما میرود ، لامپ ها در چراغ قوه به دو صورت کلی رشته ای و یا  یک یا چند LED میباشند.

شاید در هنگام خرید چراغ قوه به واژه لومن (lumen) که بسیار به کار برده میشود برخورده باشید ، لومن در واقع واحد سنجش روشنایی لامپ چراغ قوه میباشد ، لامپ ها در چراغ قوه به دو رنگ نوری سفید یا مهتابی و زرد یا خورشیدی تقسیم بندی میشوند که رنگ نور سفید در چراغ قوه های با لامپ LED بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل منقبض شدن چشم در برابر نور سفید از این نوع نور جهت استفاده در فضاهای باز و وسیع در هنگام شب قرار میگیرد.

در زیر به بخش بندی انواع لامپ از نظر روشنایی و نوع فعالیت مناسب جهت آشنایی بیشتر با واحد سنجش لومن میپردازیم :

واحد سنجش روشنایی ( لومن ) لامپ ها :

لامپ های با روشنایی 10 الی 20 لومن : این نوع لامپ ها در فواصل بسیار نزدیک مانند خواندن نقشه و یا نوشته و یا پیدا کردن وسیله ای در کیف و کوله پشتی کاربردی میباشند این نوع لامپ ها معمولا بر روی چراغ قوه های کوچک نقشه خوان و یا روی دسته کلید ها بیشتر مورد استفاده قرار گرفته و مسافت پرتوی نور این لامپ ها 2 الی 10 متر میباشد.

لامپ های با روشنایی 20 الی 150 لومن : این نوع لامپ ها نیز در چراغ قوه های خانگی و شرکتی و یا چراغ قوه های کوچک جهت گشت زنی های اطراف خانه و باغ و یا گردش سگ مورد استفاده قرار میگیرد و مسافت پرتوی نور این لامپ ها نهایتا 120 متر میباشد.

لامپ های با روشنایی 160 الی 200 لومن : معمولا در چراغ قوه های مناسب کمپینگ های کوچک و مسافرت و بعضی از چراغ قوه های کوهنوردی نیمه حرفه ای مورد استفاده قرار گرفته و مسافت پرتوی نور این لامپ ها حدود 200 متر میباشد.

لامپ های با روشنایی 200 الی 500 لومن :از این نوع لامپ ها معمولا در چراغ قوه های شکاری و یا ماهیگیری های ساحلی شبانه و کارهای فنی و تاکتیکی مورد استفاده قرار گرفته و مسافت پرتوی نور این لامپ ها حدود 250 متر میباشد.

لامپ های با روشنایی 200 الی 500 لومن: از این نوع لامپ ها در چراغ قوه های کوهنوردی حرفه ای و کمپینگ های بزرگ و یا صید ماهی در هنگام شب که نیاز به پرتوی نور قوی میباشد مورد استفاده قرار گرفته و مسافت پرتوی نور این لامپ ها حدود 300 متر میباشد.

لامپ های با روشنایی بیش از 1000 لومن:در چراغ قوه های جستجو (Searching) و چراغ قوه های پلیسی و نگهبانی از این نوع لامپ ها استفاده شده و دارای پرتوی نوری بالا میباشد و مسافت پرتوی نور این لامپ ها حدود 300 متر میباشد.

در بعضی از چراغ قوه ها قابلیت تغییر مقدار روشنایی لامپ وجود داشته و میتوان این مقدار روشنایی را بر اساس نوع فعالیت تنظیم نمود این نوع چراغ قوه ها به چراغ قوه های سوئیچ دار و چند منظوره شناخته میشوند ، که در ادامه بیشتر به این موضوع پرداخته میشود.

انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب

انواع باتری در چراغ قوه ها :

نوع و مدل باتری نیز در انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب بسیار مهم و کاربردی میباشد و میبایست با توجه به نوع چراغ قوه باتری مناسبی نیز انتخاب نمود.

در چراغ قوه های قدیمی بیشتر از باتری های یکبار مصرف و غیر قابل شارژ استفاده میشد که به نسبت چراغ قوه های با باتری قابل شارژ از معایب و مشکلات خاصی برخوردار بودند و با پیشرفت تکنولوژی هم اکنون اکثریت چراغ قوه ها در بازار از باتری های قابل شارژ تغذیه میشوند.

باتری های شارژی معمولا به دو دسته کلی باتری های لیتیومی و باتری های آلکالینی تقسیم بندی میشوند ، در چراغ قوه های با لامپ LED از باتری های لیتیومی به دلیل قدرت بالا استفاده مینمایند و در چراغ قوه های معمولی با روشنایی کم و متوسط نیز بیشتر از باتری های آلکالینی استفاده میشود.

باتری های لیتیومی از عمر بالا و ماندگاری شارژ بیشتری برخوردار بوده و بلعکس باتری های آلکالینی از  عمر پایینتر و ماندگاری شارژ کمتری بخوردار میباشند و از نظر قیمت باتری های لیتیومی دارای قیمت بالاتری میباشند.

انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب

بیشتر بدانید: هرچی در مورد عینک کوهنوردی نمیدونی رو توی مقاله ویژگی های عینک کوهنوردی میتونی یاد بگیری.

حالت نور و روشنایی در چراغ قوه ها :

حالت و مدل نور یکی دیگر از مواردی ست که در انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب با توجه به زمینه کاری مورد نیاز میبایست مورد توجه قرار گیرد

در برخی از چراغ قوه ها یک دکمه جهت تغییر مدل و حالت های روشنایی چراغ قوه تعبیه گردیده است تا با استفاده از این دکمه بتوان در شرایط مختلف از نور مناسب استفاده نمود این دکمه در چراغ قوه ها به دکمه سوئیچ شناخته میشود.

به عنوان مثال چند نمونه از پرکاربردترین حالت های روشنایی که در چراغ قوه های سوئیچ دار وجود دارد به شرح زیر مختصرا معرفی میگردند:

1- نور معمولی با قابلیت تغییر از پر نور به کم نور:

در برخی از چراغ قوه ها با کلیک بر روی دکمه سوئیچ مقدار روشنایی لامپ بسته به نوع شرایط محیطی و نوری مورد نیاز تغییر پیدا میکند و بسته به نوع چراغ قوه این تعداد حالت از 2 تا 5 حالت متغیر میباشد.

2- حالت فلش :

در این حالت نوع روشنایی لامپ به صورت چشمک زن و پیاپی تغییر حالت پیدا میکند از این مدل نور بیشتر جهت اعلام شرایط اورژانسی استفاده میگردد.

3- حالت SOS یا اضطراری :

در این حالت LED به دو رنگ آبی و قرمز چشمک زن تغییر حالت پیدا کرده و جهت علامت دادن و موارد اضطراری از نوع حالت نوری استفاده میشود.

4 - حالت مدادی و پخش :

این حالت جهت تغییر پرتوهای نوری از حالت پهن به حالت متمرکز یا مدادی استفاده میشود در حالت پخش پرتوهای نوری به صورت گسترده بوده و جهت میدان دید وسیع تر از این حالت استفاده میگردد و حالت متمرکز و مدادی جهت تمرکز بر روی یک نقطه و هدف مشخص استفاده میگردد.

به این حالت در چراغ قوه ها بزرگنمایی نیز گفته میشود.

انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب

چراغ قوه های پیشانی یا هدلامپ :

یکی دیگر از مدل های بسیار کاربردی و پرطرفدار چراغ قوه های پیشانی یا هدلامپ ها میباشند ، چراغ قوه های پیشنانی با استفاده از یک کش قابل تنظیم بر روی پیشانی و یا کلاه نصب میشوند و جهت استفاده برای غارنوردان ، ورزشکاران ، دوچرخه سواران و افرادی که در فعالیت های خود نیاز به استفاده از هر دو دست خود دارند و یا افرادی که در مدت زمان طولانی نیاز به حمل چراغ قوه دارند کاربردی میباشد.

در برخی از مدل های این چراغ قوه های پیشانی از دو یا چند لامپ متصل بهم جهت ایجاد نور بیشتر استفاده گردیده و برخی نیز به دلیل ضد آب بودن جهت غواصی و فعالیت های زیر آب کاربردی میباشند.

نتیجه گیری:

با توجه به توضیحات ارائه شده در این مقاله دریافتیم که جهت انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب میبایست نکاتی مانند نوع فعالیت و کاربرد ، مقدار روشنایی مورد نیاز ، عمر و نوع باتری ، حالت های نوری مورد نیاز و کیفیت ساخت مورد توجه و برسی قرار گیرد.

امیداوریم مقاله انتخاب صحیح چراغ قوه مناسب برای شما مفید واقع شده باشد.

جهت مشاهده انواع چراغ قوه و هدلامپ در فروشگاه کمپ سفر به دسته چراغ قوه و چراغ پیشانی مسافرتی مراجعه نمایید.

جهت مطالعه سایر مقالات فروشگاه کمپ سفر به قسمت اخبار و مقالات کمپ سفر مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *